Maak van je hart geen moordkuil

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
170 berichten.
Eelco schreef op 26 april 2016 om 14:21:
Verslagje Koning van Spanjetrail
Afgelopen weekend was ik in het Limburgse te vinden. Daar werd door Mudsweattrails het Koning van Spanje trailweekend georganiseerd. Om ter voorbereiding op de Eigerultratrail wat meer aan hoogte en duur te doen had ik me ingeschreven voor drie afstanden. Start en finish was op de camping bij Gulpen waar ik mijn kleine koepeltentje had neergezet.

Vrijdagavond begonnen we met een nighttrail van 16k. Ik kan je vertellen dat dit best een spannende aangelegenheid is om op onbekend terrein in het donker te rennen. Stiekem ging het best hard en werd ik nota bene 11e.... en dat terwijl ik helemaal geen 'hard'loper ben.

Zaterdagochtend ging vroeg het ristje open om vanuit mijn warme slaapzak te zien hoe de hagelstenen alles mooi wit maakten. Die ochtend zou ik starten voor 26k. Om de een of andere reden ging het lopen niet heel lekker maar gelukkig konden we bij de vele klap- en draaihekjes ff bijkomen. Na 22k ging zo ongeveer iedere spier in mijn rechter bovenbeen in de kramp, AU! Na even rust uiteindelijk toch verder kunnen lopen maar met een heel groot vraagteken hoe dat op zondag zou moeten gaan. De zaterdag verliep overigens helemaal droog met af en toe een zonnetje. Er stond van alles in bloei, echt prachtig daar. Na de finish mezelf volgevroten met vlaai, cola en ander zoet spul. In de avond was er een pastaparty georganiseerd. Dit was best een gezellige avond waar veel lopers aan mee deden.

Zondagochtend.... werd ik dus wakker met hele zere benen. Dat vraagteken of ik ook nog eens 37k kon lopen was niet verdwenen. Dit keer had ik de wandelstokken ook meegenomen, lopen met stokken moet ik immers ook trainen voor de Eigertrail. Na de start mochten we direct bergaf, AU! Dat vonden de benen niet leuk. Ik was behouden gestart, helemaal achteraan in het peloton. Hopende dat na verloop van tijd de spieren wel arm zouden worden en het wat soepeler zou gaan. Niets was minder waar... De pijn in de benen bleef en de twijfel ook. Na de eerste verzorgingspost zou ik kunnen afsteken om de route met 12k in te korten had ik op een routekaartje gezien. Maar ja, iedereen ging rechts daar waar links de kortere route was. Ik dus ook maar rechts. Op 16k begon het te regenen en ben ik gestopt om even mijn regenjas aan te trekken. Of het nou aan die jas lag of niet maar ik raakte in een cadans waardoor het lopen als vanzelf ging. De benen deden nog even zeer maar door de afwisseling van het weer en het landschap verdween de pijn op de achtergrond. Zon, regen, hagel en natte sneeuw begeleiden me naar de 2e verzorgingspost op 27k waar iemand riep dat het nog maar 10k was. Daar kwam het besef dat ik die 37k toch gewoon ging uitlopen. Volgens mij had Hans V. 't al gezegd, de KvS is een prachtige trail. Het is dat er zoveel leuks te lopen is anders had ik nu al gezegd: volgend jaar weer! Uiteindelijk heb ik in die drie dagen 79k gelopen in circa 9,5u en daarbij 1800 hoogtemeters gemaakt. Dit schept vertrouwen voor 't reisje naar Zwitserland.

Van de tweede dag heb ik nog een korte impressie op youtube gezet
Eelco schreef op 25 maart 2016 om 07:54:
Afgelopen weekend bij de Vuurtorentrail op Ameland had ik voor het eerst mijn actioncam mee. Het resultaat kun je hier bekijken:
Het resultaat kun je hier bekijken
Nico schreef op 22 maart 2016 om 15:13:
Liep Hans vorige week nog 40 km met wind tegen over het strand, zondag liepen de verstandigen onder ons de andere kant op met wind mee. Maar toch viel het niet mee bij de Circuitloop: het was (zeer) hoog water, waardoor ik vrijwel de hele 2 km over het strand door de branding liep. En dat was toch wel zwaar zo te zien (hier).
Edith schreef op 16 maart 2016 om 21:27:
Ik bedoel natuurlijk om 6.30 uur, niet om 7.30 uur de 26e.
Edith schreef op 14 maart 2016 om 19:47:
Wie gaat Simon (en Tom van Caroline) mee aanmoedigen op zaterdagochtend 26 maart om 7.30 uur op het strand bij IJmuiden, als zij langskomen op weg van Hoek van Holland naar Den Helder?
Ik heb plek voor drie mensen in mijn auto vanuit Haarlem. En je kunt ook een stukje meelopen met Simon.
Na afloop koffie bij Holiday Inn en dan naar de training?
Het volledige Gastenboek staat hier

Nu op Facebook:

Was gezellig gister bij de herfst/winter/kerst borrel ๐Ÿ˜„ ... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

Wie o wie gaat er mee oliebollen eten ๐Ÿ˜‰ ... Lees meerMinder

Oliebollenloop 2017

december 30, 2017, 12:00pm - december 30, 2017, 3:00pm

Sinds jaar en dag organiseert IJsclub Haarlem de Oliebollenloop rond de jaarwisseling. Op 30 december 2017 wordt de loop al voor de 49e keer gehouden. De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezell...

Bekijk op Facebook

Na een heel zomerseizoen wandelen op de dinsdagavond ga ik nu weer meerennen. Dat zal wel dik achteraan zijn. 10 km/u is echt plankgas voor me nu. Net een loopje gedaan op 9,3 km/u. Even aansluitend op een onderwerpje van de jaarvergadering: er is dus ten minste รฉรฉn niet zo heel snelle loper aanwezig op dinsdagavond. Wel zo gezellig als er meer zijn zoals ik. Of jaag ik nu de relaxtere lopers juist weg? Het tempo mag in elk geval nog best iets omlaag. ... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook
13-01-2018 tijdens de warming-up: “Laten we nu even gewoon doen, er komen mensen aan.” 06-01-2018: “Zeg, jouw man lijkt een aardige vent. Is die dat ook?”. 19-12-2017: Er is vanavond een KRiathlon 2018-organisatiecomitรฉ opgericht. Plus een comitรฉ van aanbeveling. De namen worden binnenkort bekend  gemaakt. Je kan dus wel alvast gaat trainen. 21-11-2017: Zeg wanneer is de herfstborrel eigenlijk (geweest) ? 22-07-2017: Nog meer marathon nieuwtjes: Jasja gaat 8 oktober in Chicago lopen en William gaat 22 oktober naar Dresden voor de marathon 04-07-2017: Lopend vuurtje: De KennemerRunners mogen (moeten?) in de nacht van 4 op 5 mei 2018 het Bevrijdingsvuur ophalen uit Wageningen en naar Haarlem brengen (minimaal 95 km in estafettevorm). 20-06-2017: “Als ik meedoe, ga ik hem winnen, die triathlon.”, zo sprak een van onze leden. Laat dit een stimulans zijn voor al diegenen die ik hier niet citeerde. 10-06-2017: Vandaag waren er beduidend meer vrouwen dan mannen op de training. Niet verwonderlijk dus dat de conversatie bij de warming-up al snel ging over koplampen en stadslichtjes. 09-05-2017: Gesignaleerd rondom het huis van Nico: aannemer JH ! 02-05-2017: Een aantal KR’s gaan dit jaar hun debuut bij de marathon lopen. Walter gaat naar Berlijn, maar verder moeten nog even voorzichtig zijn met het noemen van namen en plaatsen. Toch? Pieter, JanJaap?
Alles
Nieuws
Vaste prik
 • Nieuwjaarsdiner
  Dinsdag 16 januari 2018
  Januari: Het nieuwjaarsdiner is alleen voor leden. Tijdens deze besloten bijeenkomst worden ook de jaarprijzen uitgereikt. De Gouden Schoen en de In Het Zonnetjeprijs.
 • Testloop
  Dinsdag 23 januari 2018
  2 of 3x per jaar in het winterseizoen doen we een testloopje. Gewoon omdat het leuk is. Een uitdagend parcours van 5 km inclusief 't Kopje van Bloemendaal.
 • Parnassia~Pier~Parnassia Paasloop
  Zaterdag 31 maart 2018
  De duinen zijn mooi, maar het strand mag er ook zijn. Eens per jaar lopen we van Restaurant Parnassia naar de Pier van IJmuiden en terug.
 • Seizoensborrels
  Elk seizoen organiseert het C-Team een borrel.
 • KRiathlon
  Sinds de zomer van 2016 is de recreatieve kwarttriathlon waarschijnlijk een vast onderdeel van onze activiteiten. In 2017 gaan we weer 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km hardlopen. Aansluitend is er 's avonds de KR BBQ!
 • KR BBQ
  Jaarlijke barbecue voor de KennmerRunners + partners. In 2017 op dezelfde dag als de KR triathlon!
 • HBS-Duinloop
  Een van de afspraken die wij met HBS hebben gemaakt is een jaarlijkse loop voor leden van HBS. De Duinloop is hiervoor in het leven geroepen, en voor de uitvoering daarvan hebben we jou hulp nodig!
 • Halve van Haarlem
  Een mooi rondje van 10 of 21 km in onze eigen omgeving waar veel KR's aan meedoen.
 • Jaarvergadering
  We zijn dan wel geen officiรซle vereniging of wat dan ook. Wel komen we 1x per jaar na een training bij elkaar om het reilen en zeilen van de loopgroep door te nemen. 2017: dinsdag 26 september
 • Rondom Haarlem estafetteloop
  Zondag 14 oktober 2018
  Nee het is geen wedstrijd. Maar wel een mooie estafette door Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Heemstede, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Santpoort. Kortom: Rondom Haarlem
 • KR Bergrondes
  November: Eens per jaar zoeken we alle heuvels (bergen?) op van de Kennemerduinen. En na afloop is er koffie met taart.
 • Oliebollenloop
  Zaterdag 29 december
  December: Oliebollenloop. 5, 10 of 20,8 km door de Waterleidingduinen. Na afloop staat het c-team klaar met een hapje en drankje.
 • Loop~Duik~Loop
  Dinsdag 1 januari 2019
  Dit jaar op 1 januari: 7 of 8,5 km lopen van Overveen naar Bloemendaal. Dan meedoen aan de Nieuwjaarsduik. Tenslotte 5 km terug hardlopen.
 • Nieuwe ledenlijst
  Sta je er niet bij of wil je een andere foto. Of helemaal niet, laat het ons weten.