Ieder jaar wordt op 5 mei vanuit Wageningen het bevrijdingsvuur verspreid over het hele land. In 2018 is het de eer aan de KennemerRunners om het bevrijdingsvuur op te halen in Wageningen en veilig naar Haarlem te brengen.
Na een ceremonieel in het centrum van Wageningen wordt het vuur om middernacht ontstoken en vertrekken de hardlopers in ploegen naar hun thuisstad. De lopers, die elkaar steeds na een aantal kilometer aflossen, worden begeleid door fietsers en er rijden autoโ€™s mee langs de hele route. De rollen rouleren, zodat je afwisselend loopt, fietst of in de auto zit of rijdt.
โ€™s Nachts wordt er om een uurtje of 01.00 gestart. We lopen in 2 teams, zodat er om en om gerust kan worden.
Je kan nog mee, lopen of fietsen. Meld je dan aan bij Betty (betty.vanzoelen@coachingnatuurlijk.nl).

Bovenstaand filmpje wordt vertoont bij de start in Wageningen en bij aankomst op het podium in Haarlem.

Met dank aan (Herman Matthijsse)

Maak van je hart geen moordkuil

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
191 berichten.
Pieter schreef op 1 februari 2016 om 09:02:
Mooie functionaliteit om de KR agenda te kunnen exporteren (maak ik inmiddels gebruik van). Zou wat mij betreft een verbetering zijn wanneer de 'training' agenda wordt losgekoppeld van de 'evenementen' agenda.
Herco schreef op 30 januari 2016 om 12:32:
Op zaterdag nog even de puntjes op de i voor de nieuwe KR site. Super gedaan Nico!
KennemerRunners schreef op 25 januari 2016 om 12:33:
Maarten, je wens is in vervulling gegaan. Rechtsonder bij de Agenda zit de knop. Je hoeft nu echt niets meer te missen. Graag meer van dit soort opmerkingen!
Maarten schreef op 25 januari 2016 om 11:53:
Mooie site! Die agenda is handig! Eventueel een mogelijkheid om de agenda te 'exporteren' naar een google agenda, of een iPhone agenda?
Pieter schreef op 25 januari 2016 om 11:12:
Een bijzonder opzichtige actie om volgend jaar wederom de 'in het zonnetje' prijs in de wacht te slepen...
(los daarvan zeer mooie website!)
17-02-2018: “O-gossie, o-gossie” (diagnose van arts nadat Jan flink onderuit gegaan was). 13-01-2018 tijdens de warming-up: “Laten we nu even gewoon doen, er komen mensen aan.” 06-01-2018: “Zeg, jouw man lijkt een aardige vent. Is die dat ook?”. 19-12-2017: Er is vanavond een KRiathlon 2018-organisatiecomitรฉ opgericht. Plus een comitรฉ van aanbeveling. De namen worden binnenkort bekend  gemaakt. Je kan dus wel alvast gaat trainen.
Alles
Nieuws
Vaste prik
 • Kaboutertrail door de Waterleidingduinen voor jong en 'oud'
  Donderdag 10 mei 2018
  Voor de ervaren lopers: 11 km trail door de Waterleidingduinen en voor de (klein)kinderen een wandeling van 2x 1,5 km). Met als einddoel: het geheime kabouterdorp!
 • KRiathlon
  Zaterdag 30 juni 2018
  Sinds de zomer van 2016 is de recreatieve kwarttriathlon waarschijnlijk een vast onderdeel van onze activiteiten. Ook in 2018 gaan we weer 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km hardlopen.
 • HBS-Duinloop
  September 2018
  Een van de afspraken die wij met HBS hebben gemaakt is een jaarlijkse loop voor leden van HBS. De Duinloop is hiervoor in het leven geroepen, en voor de uitvoering daarvan hebben we jou hulp nodig!
 • KR BBQ
  Jaarlijke barbecue voor de KennmerRunners + partners. In 2017 op dezelfde dag als de KR triathlon!
 • Halve van Haarlem
  Een mooi rondje van 10 of 21 km in onze eigen omgeving waar veel KR's aan meedoen.
 • Jaarvergadering
  We zijn dan wel geen officiรซle vereniging of wat dan ook. Wel komen we 1x per jaar na een training bij elkaar om het reilen en zeilen van de loopgroep door te nemen. 2017: dinsdag 26 september
 • Rondom Haarlem estafetteloop
  Zondag 14 oktober 2018
  Nee het is geen wedstrijd. Maar wel een mooie estafette door Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Heemstede, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Santpoort. Kortom: Rondom Haarlem
 • KR Bergrondes
  November: Eens per jaar zoeken we alle heuvels (bergen?) op van de Kennemerduinen. En na afloop is er koffie met taart.
 • Testloop
  Najaar 2018 ?
  2 of 3x per jaar in het winterseizoen doen we een testloopje. Gewoon omdat het leuk is. Een uitdagend parcours van 5 km inclusief 't Kopje van Bloemendaal.
 • Parnassia~Pier~Parnassia Paasloop
  De duinen zijn mooi, maar het strand mag er ook zijn. Eens per jaar lopen we van Restaurant Parnassia naar de Pier van IJmuiden en terug.
 • Oliebollenloop
  Zaterdag 29 december
  December: Oliebollenloop. 5, 10 of 20,8 km door de Waterleidingduinen. Na afloop staat het c-team klaar met een hapje en drankje.
 • Loop~Duik~Loop
  Dinsdag 1 januari 2019
  Dit jaar op 1 januari: 7 of 8,5 km lopen van Overveen naar Bloemendaal. Dan meedoen aan de Nieuwjaarsduik. Tenslotte 5 km terug hardlopen.
 • Nieuwjaarsdiner
  Dinsdag xx januari 2019
  Januari: Het nieuwjaarsdiner is alleen voor leden. Tijdens deze besloten bijeenkomst worden ook de jaarprijzen uitgereikt. De Gouden Schoen en de In Het Zonnetjeprijs.
 • Lente
  Dinsdag 3 april 2019
  Zomertijd: we kunnen op dinsdagavonden weer in de duinen trainen.
 • Seizoensborrels
  Elk seizoen organiseert het C-Team een borrel.
 • Nieuwe ledenlijst
  Sta je er niet bij of wil je een andere foto. Of helemaal niet, laat het ons weten.