AWD-trails serie 1

Vertrek vanaf de Oase. Langs kanalen, over smalle paadjes, met diverse heuveltjes. Vooral de eerste 6 km zal voor menigeen door onbekend gebied gaan. De tweede helft gaat meer over gebaande paden, maar toch met hier en daar een kleine afwijking.
De 22 km gaat door een gedempt kanaal, pakweg 10 jaar geleden dichtgestort en inmiddels flink aan het dichtgroeien.

Paar aanwijzingen:
Alle routes: Bij 300 meter schuin naar rechts bospaadje volgen
Bij 3000 meter: pad is wat onduidelijk. Bij twijfel altijd het hoogst gelegen pad nemen. Gaat pakweg 1 km langs het kanaal
11 km: Bij 5400 meter: je komt hier uit op een ruiterpad. Ga rechtsaf en na ongeveer 100 meter linksaf de vlakte op. De weg is wat lastig te vinden, maar hij is er wel!
17 km: Dit is de ingekorte versie van de 22 km. Je gaat nu niet door het zware gedeelte van het gedempte kanaal. Maar verder net zo mooi, alleen om af te snijden loop je pakweg 2 km op verharde weg. Om even bij te komen.
Bij 7400 meter: Bij kruispunt ga je hier rechtdoor richting de Zilk, de 22 km gaat hier rechtsaf.
22 km: Bij 6000 meter: Smal paadje tussen het water. Als het onbegaanbaar is dan maar even linksom om het watertje heen. Niet op de kikkers stappen.
Bij 7500 meter: Linksaf de zandvlaktes op. De weg is wat lastig te vinden, maar hij is er wel! Vertrouw op je horloge en loop zoveel mogelijk in 1 rechte lijn over de diverse heuveltjes. Bij twijfel linker duin nemen. Gewoon doorgaan totdat je bij een groot open gebied komt. Houd daar links aan. Na dit gebied nog een heuvel en je komt in een wat grassiger gebied (8600 meter), neem het pad rechts van dit gras. Bij 9300 meter verlaat je linksaf het gedempte kanaal.

De routes staan op Afstandmeten.nl, daar kan je ze printen of naar gpx exporteren en in iets mobiels zetten:
Route 11 km
Route 17 km
Route 22 km

Deze foto’s horen bij alle afstanden:


Deze foto’s horen bij 17 en 22 km: