AWD-trails serie 2

Vertrek vanaf de Oase. 10,6 – 13,4 of 16,4 km. Eerst rustig door het bos en na 3 km hup de hoogte in naar de vleermuizenbunker. Verderop weer een groep bunkers en daarna over duintoppen verder. Het tweede deel is vlakker en gaat veel langs de kanalen. Twee km voor het einde kom je nog langs de kunstbunkers waar tijdens de twee wereldoorlog kunst verstopt was.

De korte afstand is speciaal voor de dinsdagavondtraining voor wie een ‘gewone’ training wil doen. De heuvel van de vleermuizenbunker zit niet in deze route.

Voor wandelaars is er ook een 8,7 km-route (zonder heuvelrug, maar de Pollenberg met z’n 34 meter mag er ook zijn). Deze route staat hier.

Paar aanwijzingen:
Alleen voor 13,4 en 16,4 km: Bij 3500 meter het pad kruisen, een pad is daar nauwelijks. Doorlopen tot aan bunkergroep, daarachter smalle paadje weer ophoog – ja, ja het is een trail: op en neer, op en neer.
Bij resp. 6400/8900/1220 meter (afhankelijk van welke afstand je loopt), rechtsaf over het hekje stappen (5x links, 5x rechts). Blijf het kanaal volgen tot aan volgend hekje (ook hier 5x etc.), af en toe ga je wat verder van het kanaal af.
Alleen voor 16,6 km: bij 9800 meter: rechtsaf van het pad af, loop in de richting van ‘het Zinloze Hek’, blijf daarna in die richting langs het kanaal lopen.

De routes staan op Afstandmeten.nl, daar kan je ze printen of naar gpx exporteren en in iets mobiels zetten:

Route 10,6 km
Route 13,4 km
Route 16,4 km