KR Routes

Hier komen de routes die tijdens corona bedacht zijn door verschillende leden. Trails in de Waterleidingduinen, Puzzeltochten (Spaarnwoude, Heemstede, Overveen). De routes worden op Afstandmeten gezet zodat iedereen ze zelf (of in heel kleine groepjes) kan gaan lopen. Je kan ze printen, en/of opslaan (gpx) in horloge of mobieltje. Deze pagina is dus nog in ontwikkeling.

Ik ben alvast begonnen met routes in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD). We horen het graag als iemand nog andere ideeen voor routes heeft (hoeft niet altijd een trail te zijn, Spaarnwoude bijvoorbeeld is ook prima).
Uitgangspunt is dat de series verschillende afstanden hebben met dezelfde start/finish locatie. Geschikt voor loopgroepen met verschillende niveaus.
     – Nico (oktober 2021)

Toegangskaarten: awd.waternet.nl/bezoek/toegangskaarten

Voor volgend jaar (of een mooie winterdag) is er nog een serie vanaf ingang de Zilk. Die gaan allemaal langs het Kabouterdorp en heeft ook twee mooie uitkijkpunten op verrassende plekken.
Hier staan de routes van deze serie 10; 13,5 en 16 km.

Of wat de denken van deze landgoederen serie in Bloemendaal. Deze moet wel voor 09.00 uur ’s ochtends gestart worden. De eerste kilometers gaan namelijk door landgoed Koningshof, hardlopen is na 10.00 uur daar niet toegestaan. verder gaan deze routes door het Enschedepark met het Kopje van Aerdenhout, door Duinvliet en langs landgoed Elswout. Voor de langere afstanden is er nog een uitdagend rondje door Brouwerskolkpark en voor de langste afstand een rondje door Middenduin.
Hier staan de routes van deze serie 10; 14 en 17 km.

Zondag 27 september liepen we de 3e serie die wat meer door het midden van de AWD gaan. Met o.a. de Pollenberg, de tribune van de voormalige paardenrenbaan en leuke kleine paadjes.
Hier staat een foto-verslagje
Hier staan de routes van deze serie (AWD serie 3) 11,3; 14 en 17 km.

Dinsdag 25 augustus liepen we een avond-trail. Nog net voor de eerste storm van dit jaar konden we deze routes lopen. De lengtes zijn wat waren gemaakt om zo toch op tijd de duinen weer uit te zijn (=zonsondergang = vanavond om 20:40 uur). Ik denk niet dat er foto’s zijn gemaakt.
Hier staat een verslagje
Hier staan de routes van deze serie 10,6 – 13,4 en 16,4 km.

Zaterdag 18 juli 2020 liepen we naar Noordvoort en terug, vanaf Pannenland
Hier staat een verslagje.
Hier staan de routes van deze serie 14; 16 en 20 km.

Zaterdag 27 juni 2020 liepen we AWD-trails, serie 1.
De eerste serie zit er reeds op, 25 KR’s liepen de verschillende afstanden. En wie wilde kon ook een gewone training doen, dan wel in de Waterleiding-duinen. Een enkeling liep allen (of in omgekeerde richting – zo kom je elkaar toch tegen) en sommigen zijn zondag gaan lopen.
Hier staat een foto-verslagje.
Hier staan de routes van de eerste serie 11; 17 en 22 km.