KR Routes

Keuzehulp voor Amsterdamse Waterleidingduinen

Om te voorkomen dat je steeds dezelfde paden bewandeld, staat hier een overzichtskaart van de AWD. Alleen voor Adobe Reader (don’t try this at phone).
PDF

Puzzelroutes

Tijdens corona hebben verschillende KennemerRunners tochten bij hun in de buurt uitgezet, inclusief een vragenlijst. De routes zijn natuurlijk ook zonder de vragen te lopen, dan kom je weer eens in een andere omgeving.
Hier staan de tot nu toe gemaakt routes

Bergrondes door Kennemerduinen

Minstens een keer per jaar lopen we de KennemerBergrondes. Dat zijn diverse routes (afstanden) over de meeste “bergen” van het Nationaal Park “De Kennemerduinen”. Start en finish bij ingang Bleek en Berg.
Hier staan de routes van 8 tot 20 km.

Testlopen

Een paar keer per jaar doen we een 5 km testloop, rond en over het Kopje van Bloemendaal.
Hier staat de route van de testloop.
Er is ook een alternatief (corona) in de omgeving van het Aerdenhoutse Kopje. Met vergelijkbare afstand en zwaarte, hier staat die route van de alternatieve testloop.

Trails en zo in de omgeving

MudSweatTrails 12 Provinciën Trail Noord-Holland in de Waterleidingduinen
Zondag 12 december 2021, 09.30 uur, gaan wij die lopen. .
Hier staan de routes met afstanden van 8 tot 35 km

Landgoederen serie in Overveen. Deze moet wel voor 09.00 uur ’s ochtends gestart worden. De eerste kilometers gaan namelijk door landgoed Koningshof, hardlopen is na 10.00 uur daar niet toegestaan. Verder gaan deze routes door het Enschedepark met het Kopje van Aerdenhout, door Duinvliet en langs landgoed Elswout. Voor de langere afstanden is er nog een uitdagend rondje door Brouwerskolkpark en voor de langste afstand een rondje door Middenduin.
Hier staan de routes van deze serie 10; 14 en 17 km.

AWD-trails vanaf de Oase (1)
Langs kanalen, over smalle paadjes, met diverse heuveltjes. Vooral de eerste 6 km zal voor menigeen door onbekend gebied gaan. De tweede helft gaat meer over gebaande paden, maar toch met hier en daar een kleine afwijking.
Hier staat een foto-verslagje.
Hier staan de routes van deze serie 11; 17 en 22 km.

AWD-trails vanaf de Oase (2). Eerst rustig door het bos en na 3 km hup de hoogte in naar de vleermuizenbunker. Het tweede deel is vlakker en gaat veel langs de kanalen. Twee km voor het einde kom je nog langs de kunstbunkers waar tijdens de twee wereldoorlog kunst verstopt was.
Hier staat een verslagje
Hier staan de routes van deze serie 10,6 – 13,4 en 16,4 km.

AWD-trails vanaf de Oase (3) deze serie gaat wat meer door het middengebied van de Waterleidingduinen. Met o.a. de Pollenberg, de tribune van de voormalige paardenrenbaan en leuke kleine paadjes.
Hier staat een foto-verslagje
Hier staan de routes van deze serie (AWD serie 3) 11,3; 14 en 17 km.

AWD-trails vanaf Pannenland. Elke route (14, 16 en 20 km) gaat over het strandreservaat Noordvoort. Het pad tussen Zandvoort en Noordwijk loopt over het duin met uitzicht over het strand – de bedoeling is dat daar zeehonden rustig kunnen vertoeven. Let op: het zijn pittige trails, bij twijfel niet een te lange route kiezen.
Hier staat een verslagje.
Hier staan de routes van deze serie 14; 16 en 20 km.

AWD-trails vanaf ingang De Zilk
Hoogtepunten zijn hier (letterlijk) de Haasvelder kijkberg, de Groene kijkberg met het uitdagende pad naar het Kabouterdorp en het Schoollaantje. En ach, het zweefvliegveld is ook wel leuk als de vliegtuigen de lucht in gaan.
Hier staan de routes van deze serie 10; 13,5 en 16 km

Zandvoort: Bruine Berenloop
Een echt alternatief voor de (IJs)berenloop van Terschelling is niet haalbaar. Maar we moeten toch wad in november. Veel KennemerRunners hebben meerdere keren de boot genomen om op Terschelling te gaan hardlopen (soort van virus toch?). Om een beetje dat Berenloop-gevoel te beleven zijn er vergelijkbare routes (12 km en 21 km) gemaakt in onze eigen omgeving. Met start en finish onder de ‘Brandaris’ van Zandvoort.
Hier staan de 12 en 21 km-routes.

Parnassia~Pier~Parnassia

Deze lijst van routes is natuurlijk niet compleet zonder die van de strandloop.
Hier staat de route.