Na de storm

KennemerRunners 2017, Verslagen

Laat de natuur z’n gang maar gaan. De lekkerste blaadjes zitten boven in de boom. En na een storm komen die vanzelf naar beneen. De Schotse hooglanders snappen hoe het zit. En wij lopen er bij en kijken er naar.

Nico
(foto’s van William)

Parnassia-Pier-Parnassia

KennemerRunners 2017, Verslagen

De eerste echt mooie lentedag is door de KennemerRunners goed gebruikt om over het strand te lopen. Samen met ruim 7000 wandelaars die meededen aan de 30-van-Zandvoort was het wel wat dringen op het strand. Maar wel apart. Bij IJmuiden ging de grote groep van het strand af en konden we even een stuk rustiger lopen. Geen storm vandaag, dus konden we tot het puntje van de Pier. Leuk met al die vissers en mooi helder weer. Terug bij Parnassia bleek het restaurant nog niet goed ingespeeld op de enorme drukte van de wandelaars. De koffie liet erg lang op zich wachten of kwam helemaal niet. Volgende keer toch maar rekening mee houden als we weer daarvandaan vertrekken.
Suzanne, Caroline en Vincent kwamen we nog tegen bij onze aankomst bij Parnassia. Die waren bezig met met een trainingsrondje van 50 (!) km en hadden gelukkig hun eigen eten en drinken mee.

Nico
(foto’s o.a. van Maai)

Pop-up Fun Run

KennemerRunners 2017, Verslagen

Op deze foto lijkt het enorm druk op het strand bij Bloemendaal, met de industrie van IJmuiden op de achtergrond.
Maar het viel mee, de foto is wat vertekenend. OK, we liepen nu eenmaal in Zandvoort, dan kan je verwachten dat er meer mensen op het strand zijn: Kite-surfers, zwemmers (!), tai-chi-ers, ruiters, honden (wel erg veel), hardloper in zwembroek, spelende kinderen, wandelaars, fietsers, vliegers, surfers. Er liep van alles op het strand, alleen niet veel hardlopers bij de eerste Pop-up Fun Run van de RopaRunVrienden. Jammer, want het was een mooie zonnige zondagochtend. Een mooie gelegenheid om weer eens op het strand te open en wat geld in te zamelen voor het goede doel. Ik hoop dat de organisatie zich door de lage opkomst niet laat ontmoedigen. Gewoon nog eens doen. En de ‘route’ was ook leuk: 2,5 km met wind tegen, 5 km terug met wind mee en dan weer 2,5 km met flinke wind tegen om weer bij het startpunt uit te komen.

Foto’s met dank aan: rd-haerlem-fotografie.nl
Meer info: RopaRunVrienden

Nico
(deze keer op alle foto’s!)