Testloop

KennemerRunners

 

Testloop van 31 januari 2023: Het was een mooie avond, dat wel. Maar was het toeval, of durven we geen testloopje meer te doen? De opkomst was namelijk nogal laag. 8 Lopers gingen van start en 7 kwamen over de finish. Helaas nam debutant bij deze testloop IJsbrand vlak voor de finish een verkeerde afslag. Maar ach, het is geen wedstrijd, dus werd er verder ook niet al te hard gelopen, slechts twee relatieve PR’s konden we noteren. De boog kan niet altijd gespannen zijn, de volgende keer kunnen we er weer flink tegenaan. 

Hier kan je de resultaten van de laatste testloop downloaden:
In PDF of in Excel..
Voor wie nieuw is: hier staat de route: Route

 

Testloop van 25 oktober 2022: Coronazwakteherstel in gang gezet! Nee, er werden nog geen PR’s gelopen bij deze testloop. Daarvoor moeten we nog ietsje beter ons best gaan doen. Maar een lichtpuntje is wel dat het aantal relatieve PR’s wel flink toeneemt. Dat wil zeggen dat veel tijden sneller waren dan bij de testloop van vorig jaar. Ga zo door, we zijn op de goede weg.

Testloop van 5 november 2019. Altijd weer leuk het testloopje al doet het deelnemers aantal anders vermoeden, echter er zijn een paar trouwe diehards die hem toch elk jaar weer willen lopen. Ditmaal waren 11 deelnemers komen opdagen, daarmee zitten we net boven het gemiddelde van afgelopen jaren.
Het weer was prima, nagenoeg geen wind en de motregen van die middag had de lucht schoon geregend. Zodoende stond de deelnemers niets in de weg om een mooie tijd neer te zetten.
Drie deelnemers hadden het parcours nog nooit gelopen en na een uitgebreide uitleg, einde weg links, rechtdoor tot aan bejaardenhuis/parkje en dan weer links, volg fietspad tot aan rotonde en daar weer links, bij Caprera weer links het kopje over en volg de weg tot parkje en dan weer links, durfde iedereen op pad te gaan. Op een onverklaarbare wijze is het parcours niet blijven hangen in het brein van de jongste deelnemer, misschien waren het de zenuwen, overmoed of uit de (verkeerde) bocht gevlogen In iedergeval is het hem gelukt om tot driemaal toe verkeerd te lopen, dat is record 1 en record twee is dat hij alle drie de keren toch weer de koppositie in nam.
Daarnaast was er nog een record en dat was voor Tom, die heeft namelijk met het grootste verschil zijn pr verbeterd. Mochten er Kennemerrunners zijn, denken een van die dingen kan ik beter, dan zijn die van harte welkom op het tweede testloopje. – Hans

Testloop van dinsdag 12 maart 2019: met veel regen en wind over het Kopje van Bloemendaal Jawel, ruim de helft van de deelnemers liep een (relatieve) PR. Al was het maar met 1 seconde winst t.o.v. de vorige keer – je gaat er toch op vooruit.
Er Walter is nu de snelste KR ooit op dit onderdeel: 17:49!
Testloop van 23 oktober 2018. Ziezo het Kopje is er weer af. Even wennen zo aan het begin van het seizoen. Van de 11 deelnemers liep ruim de helft een relatieve PR, en Janjaap een echte PR: weer 6 seconden sneller.

Testloop van 23 januari 2018. Zo kort op de vorige testloop waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Toch wist Caroline er een mooie PR uit te persen. Voor William was een Relative PR een makkie: gewoon doorlopen zonder plaspauze. Maarten R liep weliswaar de juiste route, maar dat resulteerde niet in een PR. En er waren 2 nieuwkomers: Lisanne liep een mooie tijd en Keimpe zet in voor een PR bij de volgende testloop.

Testloop van 29 december 2017. We zitten weer in de lift! Met 10 deelnemers, 3 relatieve PR’s en 2 PR’s kunnen we weer tevreden zijn. En we overwegen diverse nieuwe categorien: ‘lopen met plaspauze’ en ‘langzaamlopen zodat je de volgende keer een relatieve PR kan halen’.

Testloop van 3 oktober 2017. JUBILEUMTESTLOOP, jawel het was de 50e! Maar dat was geen reden voor een massale opkomst. Slechts 8 leden deden mee. De enige met een PR was Janjaap, maar die was dan ook in zeer goede conditie door de voorbereiding van de Amsterdam marathon.

Testloop van 31 december 2017. Het aantal deelnemers loopt weer wat. Komt dat omdat het nodig is om het gemiddelde tempo weer wat op te schroeven? Dan moet er nog wel wat gedaan worden: slechts 2 PR’s deze keer. Saskia nam een flinke sprong voorwaarts (1,30 min. verbetering – ga zo door!) en Clare ging gewoon rustig door met steeds een stukje sneller.