Trainingen ten tijde van corona

Update 8 augustus

HBS & Corona update
Het C-team heeft weer overleg gehad na uitgebreid contact met HBS. We hebben besloten voorlopig de kleedkamers nog niet te gebruiken. Dit kan alleen met 1,5m afstand en dat is in de kleine kleedkamers met veel mensen tegelijk nauwelijks te doen. Ook met de opleving van corona in de regio willen we voorzichtigheid in acht nemen. Derhalve hebben we besloten dat het corona-protocol voorlopig gehandhaafd blijft en HBS gesloten blijft. Vanaf september gaat HBS weer open voor de eigen leden en willen ook even afwachten wat voor extra drukte dit met zich meebrengt. Er zijn 2 veranderingen t.a.v het protocol: 

– We zullen voortaan weer vanaf HBS starten bij het clubgebouw,om sneller samen in de duinen te zijn
– We zullen weer trainen met de hele groep (ipv groepjes van 3) , mits men 1,5m afstand houdt tot elkaar.
We blijven de situatie monitoren en proberen zo goed mogelijk iedereen tegemoet te komen met inachtneming van de regels.
Vanwege de coronaregels zal het C-team dit jaar geen zomerborrel organiseren. 
Update 1 juni

Vormgeving van de training zelf:

 • We verzamelen bij de parkeerplaats van Scouting Bos en Duin, op minimaal 1,5m afstand van elkaar. Let op: dus niet bij Mixed Hockey Club HBS, en niet in de Kennemerduinen zelf.
 • Onder begeleiding van de trainer worden op deze locatie rek- en strek oefeningen uitgevoerd op minimale afstand van anderhalve meter van elkaar
 • Na deze gezamenlijke warming up wordt de groep onderverdeeld in groepjes van maximaal 3 personen.
 • Elk groepje gaat separaat richting de Kennemerduinen via ingang Bleek en Berg en gaat separaat van de andere groepjes een andere richting van de duinen in om te gaan hardlopen.
 • Binnen elk groepje van 3 dient men minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.
 • Bewaar voldoende afstand ten opzichte van de andere groepjes, ga een andere richting uit om elkaar niet tegen te komen.
 • Drukke paden en wegen dienen zoveel als mogelijk vermeden te worden. Tegenliggers worden de ruimte gegeven om op 1,5m te passeren.
 • Na afloop van training wordt er niet meer verzameld met de groep en gaat iedereen zo spoedig mogelijk individueel weer huiswaarts.
 • We blijven trainen op de vaste tijdstippen: dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdagochtend van 09.30 uur tot 11.00 uur aangezien dit relatief rustige tijdstippen in de duinen zijn.
  Gebruikt je gezond verstand en sport verstandig!

Hier kan je het complete protocol (19-05-2020) downloaden (PDF).

Over ver- en afstand