AWD+Noordvoort vanaf ingang Pannenland

Let op: deze routes zijn zwaarder dan ze lijken. Vertrek vanaf Pannenland. Doel van deze trail is bij elke afstand (14, 16 en 20 km) het strandreservaat Noordvoort. Het pad tussen Zandvoort en Noordwijk loopt over het duin met uitzicht over het strand – de bedoeling is dat daar zeehonden rustig kunnen vertoeven.
Het duinpad kruist diverse stranddoorgangen met fraaie dieptes. Legen van je schoenen heeft geen zin, er volgt steeds wel weer een zandpad/vlakte. De 14 en 16 km volgen het pad tot aan het uitkijkpunt en gaan daarna linksaf. De 20 km loopt hem helemaal af en gaat daarna nog een stukje over het strand. De 14 km is een wat makkelijker te lopen parcours naar het strand dan de 16 km. Het is namelijk al met al een vrij zwaar parcours.

Tips: Als je van het strand af naar het duinpad gaat volg je palen die op het duin staan. Het paadje is smal en niet overal even duidelijk, maar houd die palen in de gaten.
Je komt verschillende stranddoorgangen tegen. Die zijn soms nogal diep. Je kan er vaak ook omheenlopen, maar er doorheen is wel wat een trail een trail maakt.

Route 14 km
Route 16 km
Route 20 km