AWD vanaf ingang Oase

SERIE 1:
Langs kanalen, over smalle paadjes, met diverse heuveltjes. Vooral de eerste 6 km zal voor menigeen door onbekend gebied gaan. De tweede helft gaat meer over gebaande paden, maar toch met hier en daar een kleine afwijking.
De 22 km gaat door een gedempt kanaal, pakweg 10 jaar geleden dichtgestort en inmiddels flink aan het dichtgroeien.

Paar aanwijzingen:
Alle routes: Bij 300 meter schuin naar rechts bospaadje volgen
Bij 3000 meter: pad is wat onduidelijk. Bij twijfel altijd het hoogst gelegen pad nemen.
17 km: Dit is de ingekorte versie van de 22 km. Je gaat nu niet door het zware gedeelte van het gedempte kanaal. Maar verder net zo mooi, alleen om af te snijden loop je pakweg 2 km op verharde weg. Om even bij te komen.
Bij 7400 meter: Bij kruispunt ga je hier rechtdoor richting de Zilk, de 22 km gaat hier rechtsaf.
22 km: Bij 6000 meter: Smal paadje tussen het water. Als het onbegaanbaar is dan maar even linksom om het watertje heen. Niet op de kikkers stappen.
Bij 7500 meter: Linksaf de zandvlaktes op. De weg is wat lastig te vinden, maar hij is er wel! Vertrouw op je horloge en loop zoveel mogelijk in 1 rechte lijn over de diverse heuveltjes. Bij twijfel linker duin nemen. Gewoon doorgaan totdat je bij een groot open gebied komt. Houd daar links aan. Na dit gebied nog een heuvel en je komt in een wat grassiger gebied (8600 meter), neem het pad rechts van dit gras. Bij 9300 meter verlaat je linksaf het gedempte kanaal.
Hier staat een fotoverslagje

Route 11 km
Route 17 km
Route 22 km

SERIE 2:
Eerst door de bosrand, na de bunkers krijgen we de heuvels met mooie vergezichten. Daarna open vlaktes. Kortom: van alles wat.

Route 10 km
Route 13 km
Route 16 km

SERIE 3:
Deze gaat wat meer door het midden van de AWD. met aan het begin meteen de Pollenberg, en verderop ga je over de voormalige tribune van de paardenrenbaan.

Route 11 km
Route 14 km
Route 17 km

SERIE 4:
Deze serie overlapt enkele van de hierboven genoemde routes, maar neemt ook wel andere paadjes. De routes waren bedoeld om etappes te testen voor de Noord-Hollandse editie van de Twaalfprovinciëntrails.

Route 8,4 km
Route 11 km
Route 15,5 km
Route 19 km
Route 25 km
Route 35 km

OLIEBOLLENLOOP:
Deze mag natuurlijk ook niet ontbreken. Iedere laatste zaterdag van het jaar. De 16,6 km hebben wij er zelf bijverzonnen.

Route 20,8 km
Route 16,6 km
Route 10 km
Route 5 km