LDL Zomereditie 2024

2024, Verslagen

Ook als het niet vriest is het leuk om een duik in de Noordzee te nemen. De nieuwe variant op de Loop~Duik~Loop op nieuwjaarsdag is misschien iets minder spannend, maar minstens zo mooi. Ook dit jaar liet de zon zich van hun mooiste kant zien. De temperatuur was niet helemaal wat je van een midzomeravond mag verwachten, maar ach, het was anders dan de 8°C van een half jaar geleden.
Samen met de leukste leden van AV Haarlem vertrokken we vanaf het begin van de Zeeweg voor een mooie route door de Kennemerduinen. Pakweg 7 km met behoud van droge voeten. Na het natte voorjaar waren de paden net een paar dagen weer begaanbaar. De duik was aangenaam en de zelfgemaakte hapjes prettig. De zonsondergang was weer fantastisch. Alleen jammer dat je daarna de duinen niet meer in mag. Dus via de Zeeweg maar teruggelopen. Maar ach, die was ook wel mooi.

Verkennemerrun Beek

2024, Verslagen

Hier in de duinen hebben we aardige heuveltjes. Daar in Beek zijn er meer en zijn ze hoger én lastiger.
Hier in Bloemendaal staan mooie huizen. Daar in Beek tegen de stuwwal aan kunnen ze er ook wat van.
Hier hebben de de Oosterplas. Oké, die is net even mooier dan het Weylerbergmeer, maar het scheelt niet veel.
Hier bij HBS hebben we douches die het soms doen, daar bij BVC12 hebben ze wasstraatjes met stortdouches.
Maar hier hebben we Patrick die deze dag bedacht had. En die hebben ze daar in Beek niet meer.
Kortom het was weer een mooie Verkennemerrun. Echt geweldig mooie routes (ca. 15 en en ca. 21 km). Ik ga nog eens terug om het wandelend te doen. Want met als die boomwortels en zo konden we niet altijd goed om ons heen kijken.
Wellicht de volgende in de buurt van de Holterberg?