Diverse routes in de buurt

KOM-OVER-DE-BRUG. Fred mag dan wel in Sittard wonen, hij kan ons prima aansturen. Nu met een 15,2 km loop over pakweg 40 bruggen en bruggetjes. Van Middenduin tot Haarlem centrum en terug. Leuk om hardlopend te doen (pas wel op bij het oversteken). Maar wellicht is wandelen beter, zeker als je de begeleidende teksten meeneemt, die staan hier.

Route 16,24 km
Route 12,4 km

VILLA-LOPEN (12 km). Weer eens iets anders dan altijd maar die duinen: links en rechts van de Zandvoortselaan kan je prima lopen en ondertussen genieten van al die leuke huizen en laantjes. Voormalig Kareol, Advent-kerk (let op de tuin), Groot Bentveld liggen op de route.
De route makkelijk in te korten – je kan lusjes overslaan

Route 12 km

Een alternatief voor de Berenloop: de BRUINE BERENLOOP (12 en 21 km). Niet iedereen is in de gelegenheid om in november naar terschalling af te reizen. Voor diegenen hebben we een route uitgezet die qua beleving een beetje in de buurt komt. Al is een watertoren geen vuurtoren.

Meer hierover

Leuk voor op hemelvaartsdag (dauwtrappen): De LANDGOEDERENROUTE.
Startlocatie is Koningshof in Overveen. Deze serie moet wel voor 09.00 uur ’s ochtends gestart worden. De eerste kilometers gaan namelijk door landgoed Koningshof, hardlopen is na 10.00 uur daar niet toegestaan. Verder gaan deze routes door het Enschedepark met het Kopje van Aerdenhout, door Duinvliet en langs landgoed Elswout. Voor de langere afstanden is er nog een uitdagend rondje door Brouwerskolkpark en voor de langste afstand een rondje door Middenduin.
Deze routes zijn niet echt zwaar, alleen door Koningshof is het wat trailerig.
Duinvliet en Brouwerskolkpark zijn hondenuitlaatgebieden.

10 km
14 km
17 km