Brabantse Vennentrail 2018

2018, Verslagen

Zondag 11 februari trok een klein groepje KennemerRunners er op uit om weer eens ergens anders de natuur te verkennen.
Met z’n vijfen in de auto van Harm – dat ging net – reden we om 08:30 uur weg uit Haarlem, op naar Boxtel. Daar namen we de trein naar Tilburg om van daaruit terug te lopen naar Boxtel.
Omdat dit het carnavalsweekend was liepen we dus van Kruikenstad naar Indegat. Leuk om ’s ochtends vroeg al de zich warmlopende, -spelende en -drinkende) carnavalsvierders tegen te komen. Maar daar waren we niet voor gekomen en na 15 minuten liepen we buiten de stad de natuur in. “Agrarisch landschap, jonge bossen, over heidevelden, stuifduinen en langs meanderende beken.” Jawel.
Voor mezelf had ik een ontsnappingsmogelijkheid ingebouwd (bij Oisterwijk de trein), maar omdat het steeds mooier werd heb ik ook het 2e deel meegelopen. Geen spijt van, want de natuurgebieden Oisterwijkse Bossen en Vennen en Kampina waren zeer de moeite waard, vooral de Kampina met z’n heide en wijdse uitzichten.
Vervolgens liepen we nog een stuk over weiland, langs de oevers van de Kleine Aa. Een leuk toetje.
Na bijna 2 en een half uur lopen waren we weer terug in het Indegat, waar we een hapje gingen eten en nog wat van de carnavalssfeer konden proeven.

Nico, foto’s van Caroline

Hier meer info over deze trail van 21 km