KR-variathlon 3

2020, Verslagen

Terwijl corona-maatregelen ervoor zorgen dat veel hardloop-evenementen niet door kunnen gaan, kunnen we wel op kleinschalige manier zelf leuke dingen doen. Zoals de KR-Variathlon: zwemmen, fietsen, hardlopen, zwemmen, fietsen. Met een klein groepje, in eigen tempo met voldoende pauzes.

Zondag 6 september. Het water in ’t Wed was wel een paar graden kouder dan de vorige keer dat we hier waren. Maar het was nog goed te doen, een half uurtje zwemmen. Geen grote drukte meer hier, maar in het water wel een gezellig allegaartje van keuvelende dames, kinderpartijtjes, triatlon-trainers, en wij.
Wel wat trillend stapten we vervolgens op de fiets om via een omtrekkende beweging (Haarlem centrum, Reinaldapark, Poelpolder, Bennebroek) bij de Waterleidingduinen (De Zilk) uit te komen. Bij aankomst was nog niet iedereen warm, maar daar bracht het hardlopen verandering in. In drie groepjes werden verschillende afstanden afgelegd. De groep die de 13 km deed volgde de trail-route die voor volgend jaar op het programma staat. (zweefvliegveld, Joop’s weggetje, mooie uitzichtpunten en het Kabouterdorp: er was veel te zien onderweg.)
Terwijl de rest nog even een ommetje deed langs Langevelderslag, vond ik het genoeg geweest en nam de kortste weg naar huis. – Nico