KR-Variathlon

2020, Verslagen

De zon kwam precies op tijd d’r bed uit om ons bij te verwarmen bij het zwemmen in de Oosterplas. Om 9.30 uur gingen we te water voor een half uurtje sight-seeing. Gewoon rustig een rondje zwemmen en nog een paar zigzagjes om het half uur vol te maken. Afgezien van de brabbelt (of waren en kwabbels) die in het water dreven een mooi begin van de dag.

Vervolgens een pakweg 30 km fietstocht. Weinig wind, dat kwam mooi uit. Eerst richting pontje Buitenhuizen. En aan de overkant over dijkjes naar Beverwijk. Ook in Beverwijk – jawel – fietsten we leuke, verrassende routes met dijkes en historische panden.

In Wijk aan Zee een kleine pauze op het strand en vervolgens 10 km hardlopen. Eerst 4 km over het strand naar het Noorden, vervolgens door duinen en bospaadjes terug. Het landschap is daar toch weer anders dan onze Kennemerduinen – meer bospaadjes.

Tenslotte – ja en hier zien we het verschil met een gewone triathlon – weer het water in. De zee zorgde voor een heerlijke afkoeling.

Normaal gesproken is het dan tijd voor een biertje of koude witte wijn in de strandtent. Maar verstand komt met de jaren: we moesten nog 20 km terug naar huis fietsen. Even doorbijten, maar het was het waard.

KR-Triathlon of KR-Variathlon: ik vind het allemaal best. In iedergeval vandaag, want bij thuiskomst was ik niets eens zo heel erg moe.

Nico