KRiathlon 2019

2019, Verslagen

“Tijd om te bewegen”. Deze mededeling gaf mijn horloge toen ik 10 minuten thuis was. Net terug van een nogal beweeglijk dagje KRiathlonnen: 1 km zwemmen, 42 km fietsen en 10 km hardlopen.
Voor het zwemmen konden we weer terecht in het prachtig gelegen buitenbad van De Heerenduinen in IJmuiden. 40 Baantjes, dat doen we met gemak. Alleen lukt het slechts 1 persoon om het hoofd droog te houden.
De fietsroute was dit jaar een nieuwe door Ronald uitgezette ‘knooppunten’-route. Langs het Noordzeekanaal richting Ruigoord en via Recreatiegebied Spaarnwoude terug voor een laatste lusje door de duinen. Een mooi (ook wel lelijk – maar dat is ook wel eens leuk) en afwisselend parcours. Voor mij een gebied waar ik niet veel kom, en er was dus veel te zien onderweg: schepen, nieuwe industriegebieden, mooie natuur en leuke bebouwing.
Na een uurtje rusten bij HBS was het dan tijd voor het onvermijdelijke hardlopen. OK, we zijn een hardloopclub, maar na de vorige twee onderdelen is het toch even afzien om die 10 km door te komen. Gelukkig was het wel erg mooi weer en de gele paaltjesroute is altijd de moeite waard.
Een zeer geslaagde dag – en ik ga de gebruiksaanwijzing van m’n horloge nakijken, want dat ding is behoorlijk van de wijs.

Met dank aan William en Caroline voor de prima organisatie van deze editie. Wie wil volgend jaar dit op zich nemen?
Hieronder een kleine selectie van de foto’s. Bekijk vooral de complete series van Juno en William:
Hier staan de foto’s van Juno
En hier die van William

Hier staan de uitslagen.

– Nico