KRiatlon 2018

2018, Verslagen

Zaterdag 30 juni 2018: de 3e KRiatlon.
Een werkelijk prachtige dag. Zeker om te zwemmen in het mooi gelegen buitenbad van IJmuiden. Met de bosrand als decor en beschenen door een mooi zonnetje was het goed toeven in Heerenduinen. Ook voor de tellers was het deze keer goed te doen. Maarten R kwam als eerste het water weer uit, na de 1 km in pakweg 17 minuten te hebben afgelegd. Verrassend (voor hemzelf) gevolgd door trainer Hans die het zwaaien met de armen nog niet verleerd was.
Na de koffie begonnen we aan de 47 km fietsronde. Deze keer niet richting Langevelderslag. Het organiserende commité had voor dit jaar een alternatieve route bedacht: het Rondje Haarlem, met hier en daar een aanpassing. Vrij zeker is dat niet iedereen dezelfde route gedaan heeft – of dat van invloed geweest is op de eindtijden zullen we nooit te weten komen. Zeker is dat het leuk was om het Rondje eens in de zomer gezien te hebben, in plaats van in oktober (bij de estafeteloop).
En dan 10 km hardlopen. We zijn tenslotte een hardloopgroep, dat zou een makkie moeten zijn. Nou mooi niet. In combinatie met zwemmen en fietsen valt het niet mee om dan ook nog hard te lopen. Bovendien was het vrij warm – we kwamen zelfs vrijwel geen wandelaars tegen in de duinen en dat is uitzonderlijk. Maar goed, we hebben de eindstreep gehaald. Met dank aan Janjaap en Caroline, die dit jaar de organisatie deden. – Nico
Foto’s van Caroline en Clare