Maasduinen devil’s-trail 2019

2019, Verslagen

Toen we in februari inschreven waren de temperaturen nog redelijk. Vandaag – 30 juni – was het in Arcen in de zon boven de 30°. Met wat overdrijving waarschijnlijk de warmste dag van het jaar op het warmste plekje van het land. En dan ga je een trail lopen.
Niet iedere KR die zich had ingeschreven verscheen aan de start (verjaardag, schoenen vergeten, geblesseerd – je kent dat wel), maar een select groepje (Walter, Suzanne, Caroline en ik) lieten ons niet weerhouden. Een dag eerder waren we al in vakantiepark Kleine Vink om te wennen aan de warmte. En om te ervaren hoe trainer Hans in zijn jeugd daar zijn triathlon baantjes zwom.
De start was bij de brouwerij van Hertog Jan. Meteen gingen we het open veld op – langs het graan – de hitte opzoekend. Na 2 kilometer doken we wel het bos in waar het wat koeler was. Kleine bospaadjes en mooie open heidevelden was het parcours. Niet veel hoogtemeters (excuus namens de organisatie), maar dat was vandaag niet echt een gemis. Een mooi parcours, ietsje aan de warmte aangepast zodat er meer waterposten waren.
De laatste 2 kilometers gingen weer over de kale vlakte – nu met een omtrekkende beweging om de brouwerij heen. Dit om de klaarstaande versnaperingen nog begeerdenswaardiger te maken.
– Nico