Nieuwjaarsdiner 2024

2024, Verslagen

Het was weer een mooie dinsdagavond. Eerst een uurtje hardlopen (voor enkelen) en daarna aan tafel bij Vreeburg, mooi gelegen tegenover de Dorpskerk in Bloemendaal. Prima locatie en goed eten. Maar het belangrijkste waren natuurlijk de jaarprijzen.
De gouden schoen ging naar Sander van A. Het hardlopen lijkt het gemakkelijk af te gaan en ondertussen loopt die de snelste tijden. En ook de inval-trainingen zijn origineel en leuk om mee te maken.
De In-het-zonnetje prijs ging naar Patrick. Letterlijk het zonnetje-in-de-duinen op de zaterdagochtenden. Altijd enthousiast aanmoedigend en met kwinkslagen richting trainers. Helaas nu even geblesseerd, maar binnenkort weer van de partij.

Fred, winnaar van het Zonnetje van vorig jaar, was er niet bij (zou het te maken hebben gehad dat de Limburgse vlaai vandaag de beschermde streekproduct status kreeg?). Maar hij had wel een bijdrage gestuurd, hier komt die:

KENNEMERRUNNERS
De naamgeving KennemerRunners dateert van 14 oktober 1999 zo las of stond in de historie ergens op de Kennemerrunners site. Een site vol weetjes, KR routes en verslagen! Ik las zelfs ergens dat de Kennemerrunners een lied hebben (tabblad INFO-Historie?)? Dat er een KR-lied van Niels was 1e lustrum? Is er nog audio materiaal beschikbaar? Ben benieuwd hoe dat lied klinkt. Wat zullen we in 2024 allemaal beleven? Als ik in de agenda van de Kennemerrunners kijk staat deze vol met activiteiten. Sommige in het teken van het 40ste jubileum jaar en andere zijn “VASTE” prik. Vorig jaar waren veel Kennemerrunners wel ergens mee bezig. Je hoeft ze maar te volgen op Strava, verhalen van de runners in de KR Nieuwsbrief of de verslagen op de KR site. Ieder zo zijn eigen prestatie de ene Kennemerrunner wat opvallender dan de andere. Heb daarom in dit jubileum jaar besloten om de statistieken er eens op los te laten. De feiten tellen. Voor mijn onderbouwing voor de goudenschoen heb ik bekende tools gebruikt. De Kennemerrunnerssite (ledenlijst) en STRAVA!

STATISTIEKEN
balans opgemaakt op 6 januari 2024 op basis van onderstaande feiten! 

Bijzondere leden 4 
Gewone leden 47 
Nordik-walkers 5 
Totaal 56

Het aantal geregistreerde KR activiteiten cumulatief op Strava: 20952, tja ik krijg zo langzamerhand een RSI-duim van al die kudo’s geven :-). 
Het aantal gelopen kilometers van die activiteiten: 226952 km (dat is 5,6 x de aarde rond).

Een KennemerRunner legt gemiddeld per activiteit 10,83 km af! Mijn persoonlijk gemiddelde ligt een stuk onder dat gemiddelde!

Een Kennemerunner spant de kroon en legt gemiddeld per activiteit 12,79 km af! Zeg maar dat is degene die ik nomineer voor de goudenschoen. Echt een duurzame loper.

De goudenschoen gaat naar: Jasja.

De in het zonnetje prijs? Eerlijk gezegd weet ik het even nu niet om dat aan een Kennemerrunner toe te geven. Voor wat mij betreft gun ik 55 leden wel een zonnetje gewoon omdat het een jubileumjaar is :-). Ik zou 55 ballen in het een bingo rad moeten stoppen (heb ik niet) wil ik een zonnetje eruit halen :-). Moet me dus onthouden van stemming.

Tot zo ver: Fred