Trail Arnhem-Rhenen

2018, Verslagen

NS trail Arnhem – Rhenen
Na het enthousiasme van afgelopen winter is er op 28-10-2018 weer een begin gemaakt met het Trail-lopen. De route werd ditmaal de NS trail van Arnhem naar Rhenen, normaal gesproken een kleine 30 km. De vraag rees meteen gaan we ze alle 30 doen afgewisseld met een korte wandeling tussendoor of wordt de route ingekort!!
De orginele variant werd vakkundig weggestemd door een niet nader te benoemen persoon en zodoende stapte we vanaf Wilheze in de route voor een kleine 20 km.
Om een en ander aangenaam te maken was het wederom een stalende dag met een fris windje in de rug.
JanJaap heeft in dit gebied tijdens zijn studenten tijd de basis gelegd voor zijn snelle tijden en wist hier nog feilloos de weg. Na de auto geparkeerd te hebben stoof hij samen met Gajus weg, echter JJ had niet gerekend dat de makers van de route zoveel mogelijk mooie paden lopen en niet per definitie de kortste. Zodoende werd er af en toe vanuit de achterhoede de juiste route naar voren doorgegeven om vervolgens weer het juiste pad te volgen.
Het eerste deel voert je door weilanden, bossen, en uiterwaarden. Jammer genoeg volgt er dan een paar km verharde weg om vervolgens af te sluiten over de Grebenberg.
Hans S