Triathlon (mini)

2016, Verslagen

Andere sporten dan hardlopen  kunnen zich ook verheugen op onze belangstelling.
Clare en Betty namen dit jaar (2016) het initiatief voor een mini-triathlon:
1000 meter zwemmen (in het buitenbad van De Heerenduinen in IJmuiden).
47 km fietsen (door de Kennemerduinen naar Bloemendaal strand. Langs de kust naar Langevelderslag en wat meer landinwaarts terug).
10 km hardlopen (de gele route).

Het zwemmen was wel even wennen voor de meesten. Een enkeling had dan ook vooraf de moeite genomen om speciaal hiervoor te gaan trainen. De 40 baantjes waren binnen een half uur wel getrokken. na afloop stond de koffie en koek klaar. Want jawel, zwemmen maakt hongerig.

Vervolgens fietsen door de duinen. Met een flinke wind tegen. Vooral op de boulevard naar Zandvoort en verder door de duinen naar Langevelderslag was het flink aanpoten. terug fietsten we via de Zilk, Vogelenzang, en Aerdenhout naar het Koevlak om de laatste kilometes weer door de duinen te gaan richting HBS.

Tenslotte de 10 kilometers hardlopen. Nou dat viel vies tegen. Dachten we een hardloopgroep te zijn voor wie dit onderdeel het makkelijkste zou zijn. Dat zal wel zo zijn, maar dan niet na de twee andere onderdelen. Maar goed, we hebben het gehaald en we vonden het prachtig.

Een zeer geslaagd initiatief wat zeker navolging zal krijgen. Voor 2017 hebben Suzanne en John zich al gemeld als organisatoren. Benieuwd welke routes er dan afgelegd zullen worden.

Hieronder een selectie van de foto’s. De rest van de foto’s (van Betty en/of Harm) staan hier:

er zijn geen afbeeldingen gevonden