Winterberg 2023

2023, Verslagen

Op initiatief van Walter zijn we (zo’n 20 KR’s met wat aanhang) een Pinksterweekend naar Winterberg gegaan. Om daar een paar zelf-uitgezette trails te gaan lopen. Geen wedstrijd dus, maar gewoon leuk lopen over de heuvels en door de bossen.

In de loop van vrijdag kwamen de verschillende auto’s en de Multipla aan bij Hotel Niedersfeld (onthoud die naam).
Zaterdagochtend werden de eerste routes gelopen: 10 en 15 km. Lopend, fietsend, omrijdend kwam iedereen toch nog op tijd aan bij het vertrekpunt bij de Hochheide Hütte (onthoud die naam).
En hop daar gingen we over leuke bospaadjes, glooiende wandelpaden met mooie vergezichten, stevige klimmetjes (Brederodeberg XXL). Over beekjes en met spannende afdalingen. Zie hieronder de pakweg eerste 14 foto’s.

‘ s Avonds werd Shogun opnieuw uitgevonden maar met The Mind verdween alle competitie uit onze gedachtes. Beverbende kreeg die avond nieuwe enthousiaste beoefenaars én winnaars.

Zondag vertrokken we vanuit het plaatsje Altastenberg voor 15 en 22 km (we hadden de smaak te pakken). Deze keer wat minder spannende paadjes, maar genoeg om onze kuiten flink te belasten: ga maar eens een skilift achterna hollen. Ook hier steile (bos)paden, nu niet afdalend maar tegenop lopend.
De terugweg naar het hotel werd gevariëerd afgelegd: er werd gewandeld, gewaterskied, omgereden en zo.

Bij het avondeten werd Walter (onthoud die naam) nog even in het zonnetje gezet, als dank voor de organisatie.

Daarna werden de spieren die nog niet overbelast waren alsnog aangesproken. Wel werden eerst de oeroude reglementen van het kegelspel aangepast aan onze vaardigheden. Maar toch werd menig spiertje verrekt. De bal ging vaak door het midden, ook wel vaak door de goot, maar toch werden er striks gegooid. Al dan niet via de zijmuur! Bij het driebandenspel werden de vreemdste standjes opgevoerd. Daarover later misschien meer.

Kortom, het was een mooi weekend.
En gezellig in de Multipa (onthoud die naam) kwamen we weer veilig thuis
– Nico